Segon curs de pensament republicà

L’any passat l’Associació SxR, l’Aliança Francesa i el Departament d’His-tòria Moderna i Contemporània de la UAB vàrem organitzar el primer Curs de Pensament Republicà “Els orígens del futur”, format per 15 con-ferències impartides per professorat de la UAB, de la UB i de la UPC, a les quals van assistir de forma sistemàtica una seixantena de persones, entre estudiantes de la UAB (per a les quals el curs tenia valor acadè-mic) i ciutadania de Sabadell.

L’èxit de la primera edició -el rigor, l’interès i l’amenitat de les conferèn-cies van ser valorats molt positivament per organització i assistència- ens ha animat a organitzar un Segon Curs, que es desenvoluparà entre febrer i maig de 2009. La primera sessió tindrà lloc dimarts 17 de febrer de 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart (Rambla, 69). Les altres següents (catorze) es desenvoluparan cada dimarts, a la mateixa hora i en el mateix lloc.

L’assistència (al Curs i a les conferències soltes) és lliure, però ens agradaria fer-nos una idea de quin és el nombre d’assistents, de manera que si penseu venir hauríeu d’enviar-nos un missatge a l’adreça indicada, o comunicar-ho personalment a algun dels membres del Secretariat. Esteu ca-lorosament convidats a assistir-hi.

Programa del curs

Carlos Fernández Liria

“Educación y ciudadanía”

Mercè Renom

“Poder i societat a Sabadell”

Martín Rodrigo

“Poder polític, interessos econòmics i corrupció a l’Espanya Liberal (1833-1895)”

Martí Marin

“Sabadell entre dues guerres mundials, 1914-1945”

Virgínia Domínguez

“El treball de les dones a la indústria tèxtil sabadellenca”

Alejandro Andreassi

“Treball i feixisme”

Joan Tafalla

“Una república catalana en 1794? La proposta de Couthon”

Laurent Gerbier

“El republicanisme americà, entre mite i història”

Joaquín Miras

“Els orígens del republicanisme a l’Edat Moderna: Francisco de Vitoria y l’escola de Salamanca”

Ramon Alquèzar

“Cinema i història contemporània”

Santiago Alba Rico

“Mercat i ciutadania”

Xavier Domènec

“La memòria republicana a la transició”

Joaquín Rodero

“Manuel Azaña y la Segunda República”

Ferran Gallego

“La crisi del franquisme: continuïtat i ruptures”

Assumpta Montellà

“Els contrabandistes de la llibertat: els passadors dels Pirineus”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.