I ara una d’esquerres

Una enquesta de setembre del 2008 que es du a terme per Sigma Dos per al diari El Mundo sobre la monarquia revela algunes dades interessants. Encara que la notícia d’aquest diari s’enfoca amb tota simpatia cap a Juan Carlos de Borbó, la veritat és que les dades ens diuen que hi ha més espanyols que es declaren republicans que monàrquics, encara que la majoria ” (57,9%) aposta per la indiferència quan se li pregunta si s’assegui monàrquic o no. Un 16,2% diu sentir-se republicà; un 15,7% opta per la modalitat monàrquica i un 7% es declara juancarlista”.

Res menys que a la meitat dels espanyols (47,9%) els hagués agradat que es pogués haver elegit entre república i monarquia després de la mort de Franco.

No només això, és que un 42,3% aposta pel qual la successió de Juan Carlos de Borbó al seu fill Felipe se sotmeti a consulta popular.

Tot això ens porta a pensar el curiós del qual Espanya sigui una monarquia malgrat que hi ha més republicans i del qual no sigui prevista cap consulta sobre la successió, encara que aquest fos el desig del 47,9% dels espanyols. El que potser sí que sembla clar és que no és una democràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.