Sabadell per la República engega un cicle per reivindicar la lluita dels combatents antifranquistes durant els 60 i 70

La nova proposta s’ha batejat amb el nom de ‘Jo vinc d’un silenci’

Sabadell-per-la-Republica-engega-un-cicle-per-reivindicar-la-lluita-dels-combatents-antifranquistes-durant-els-60-i-70
Un acte amb banderes republicanes a la plaça Sant Roc © Arxiu Radio Sabadell FM

 

Xavi Miralles

L’Associació Sabadell per la República organitza un nou cicle que l’entitat ha presentat aquest mateix dilluns. La nova proposta s’ha batejat amb el nom de ‘Jo vinc d’un silenci’ i vol reivindicar la lluita dels combatents antifranquistes sabadellencs durant les dècades del seixanta i setanta. I és que des de Sabadell per la República recorden que aquells militants dels moviments obrer i associatiu veïnal són claus per entendre la construcció d’una societat civil sabadellenca democràtica i antifeixista.

El president de l’entitat, Joan Tafalla, ha assegurat al programa A bona hora de Ràdio Sabadell 94.6 que la majoria de sabadellencs no són conscients de la importància d’aquells militants antifeixistes. “Volem donar continuïtat a un treball fet per historiadors. És cert, però, que el conjunt de la ciutat té aquests militants oblidats”. Per tot plegat, Tafalla creu que “cal reconèixer les generacions que han proveït de les coses que ara ens volen treure”.

La proposta ‘Jo vinc d’un silenci’ s’allargarà durant sis sessions i comptarà amb dos testimonis per cita. La iniciativa permetrà escoltar la veu, doncs, d’una dotzena de protagonistes de la lluita antifranquista a la ciutat a través de les empreses, els sectors de la producció o els barris.

Font: Radio Sabadell FM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *