L’associació Sabadell per la República presenta el cicle de xerrades ‘Venim d’un silenci’

La lluita sorda dels combatents antifranquistes sabadellencs

Joan Tafalla, pressident de l'Associació Sabadell per la República i el professor Martí Marín Corbera // Imatge cedida per l'Associació Sabadell per la República

Joan Tafalla i el professor Martí Marín Corbera // Imatge cedida per l’Associació Sabadell per la República

El cicle de xerrades titulat “Venim d’un silenci” organitzar per l’associació sabadellenca Sabadell per la República comença demà dimecres, 11 de març, a les 19 h al Casal Pere Quart, (Voltes de Ca l’Oliver) situat a la Rambla, 69, amb la primera sessió dedicada a la Presentació del cicle de la mà de Joan Tafalla i Martí Marin.

Les xerrades del cicle es celebraran tots els dimecres, a les 19 h, durant els mesos de març, abril i maig. La idea central d’aquest cicle està ben resumida en el poema cançó de Raimon que porta per títol precisament el lema d’aquestes jornades, “Jo vinc d’un silenci “:

 • Jo vinc d’un silenci
  antic i molt llarg,
  de gent va alçant-se
  des del fons dels segles,
  de gent que anomenem
  classes subalternes,
  jo vinc d’un silenci
  antic i molt llarg

Des de l’Associació Sabadell per la República es vol reivindicar amb aquest cicle de xerrades la lluita sorda i coherent dels combatents antifranquistes sabadellencs durant les dècades dels seixanta i setanta. D’aquells militants del moviment obrer i del moviment associatiu veïnal, pilars claus en la contrucció d’una societat civil sabadellenca democràtica i antifranquista.

Aquest cicle de conferències s’inicia demà, dimecres 11 de març, amb una presentació a càrrec de l’historiador sabadellenc i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UABMartí Marín i del president de l’Associació  Sabadell per la República, Joan Tafalla, i continuarà durant sis setmanes, cada dimecres a les 19h. Per escoltar les veus de diversos protagonistes de la lluita antifranquista a Sabadell a través de les empreses, els sectors de la producció o els barris.

L’acte està organitzat per  Sabadell per la República i hi col·labora l’Arxiu Històric de Sabadell.

L’agenda del cicle de xerrades serà:

prograCicleRep

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *