Reivindiquen l’antifranquisme sabadellenc amb un cicle de conferències

Assemblea Democràtica de Sabadell

L’Associació Sabadell per la República comença aquest dimecres un cicle per reivindicar l’antifranquisme de Sabadell. L’oposició a la dictadura va bullir a la ciutat especialment a finals dels anys 60 i durant la dècada dels 70 per convertir Sabadell en un punt important per entendre el postfranquisme i la Transició.

El cicle comença aquest dimecres i es durà a terme durant fins el mes de maig. S’ha presentat pel president de Sabadell per la República, Joan Tafalla, i l’historiador sabadellenc i professor de la UAB Martí Marín. S’anomena ‘Jo vinc d’un silenci’, com la cançó de Raimon. I en part com la cançó vol donar la veu i refrescar la memòria de la lluita antifranquista a la ciutat, que ja fa més de 50 anys va deixar alguns detinguts.

Programa

La primera sessió, aquest dimecres, es la presentació del cicle. El dia 18 de març intervindran Sacramento Aguilar i Luis Gallego. El 25 de març serà el torn de Miguel Romero i Remei Bona. El 8 de febrer parlaran Francisco Morante i Eleuterio Planelles mentre que el 22 d’abril agafaran el testimoni Ángel Rey i Feliu Crespí. El 29 d’abril parlaran Francisco Morales i Marta Campoy i l’últim dia, el 6 de maig, ho faran Antonio González i Ángeles Romero. El cicle ha comptat amb una comissió organitzadora i l’assessorament històric de Martí Marín. Les sessions es duran a terme a les 19 hores al casal Pere Quart.

Tafalla i Marín, aquest dilluns al casal Pere Quart. Autor: cedida.

Tafalla i Marín, aquest dilluns al casal Pere Quart. Autor: cedida.

“Des de l’Associació Sabadell per la República volem reivindicar amb aquest cicle de xerrades la lluita sorda i coherent dels combatents antifranquistes sabadellencs durant les dècades dels seixanta i setanta. D’aquells militants del moviment obrer i del moviment associatiu veïnal, pilars claus en la contrucció d’una societat civil sabadellenca democràtica i antifranquista”, assegura l’entitat.

Foto portada: una trobada de l’Assemblea Democràtica de Sabadell. Foto: Isabel Argany/ Arxiu Històric de Sabadell

Font: iSabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *