Carrer de la República: de l’enganxina al nomenclàtor

Carrer de la república

El tradicional acte reivindicatiu que canvia cada 14 d’abril el nom del carrer d’Alfons XIII pel de carrer de la República ha estat aquest any una mica més festiu. Les entitats celebren l’aprovació d’una moció al ple per dur a la realitat, durant tot l’any, el que ells fan cada 14 d’abril.

Fa una setmana el ple va aprovar, amb els vots de PSC, Entesa, EUiA,ICV i el regidor no adscrit Carles Marlés un canvi al nomenclàtor de la ciutat: el carrer d’Alfons XIII passarà a ser el carrer de la República. La proposta ve de la mà de l’entitat Sabadell per la República, que cada 14 d’abril ja canvia simbòlicament el nom del carrer amb unes enganxines.

Aquest dimarts, 14 d’abril, i com cada any des de fa una dècada, unes poques desenes de persones ho han tornat a fer. Pujats a les escales han enganxat uns cartells sobre la placa del carrer d’Alfons XIII. Esperen, això sí, que sigui l’últim i que el canvi al nomenclàtor sigui àgil governi qui governi a partir de maig.

En el debat al ple, CiU va votar en contra perquè considera que el canvi provocarà molèsties i tràmits burocràtics evitables i en alguns casos una despesa econòmica al veïnat. El PSC, que va votar a favor, també ho considera en part i per això proposaven denominar la plaça del Mercat com a plaça de la República. Però finalment també va votar a favor. ElPP s’hi va oposar. No a tenir un carrer dedicat a a la República sinó a tenir-lo suprimint el d’Alfons XIII, segons van dir.

Foto portada: un membre de Sabadell per la República, aquest dimarts. Autor: O.Orriols.

Font: iSabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.