Sabadell canviarà el nom de carrer Alfons XIII per República el 14 d’abril

Sabadell (Vallès Occidental), 9 nov. (EFE).- Sabadell canviarà el nom del carrer d’Alfons XIII pel de la República el pròxim 14 d’abril, segons ha aprovat avui oficialment la Junta de Govern Local, que és qui té la competència municipal de modificar el nomenclàtor a tota la ciutat.
El canvi de nom del carrer dedicat a l’exmonarca es durà a terme 14 d’abril del 2016, coincidint amb la commemoració del 85è aniversari de la proclamació de la Segona República.

Al llarg dels pròxims dies, es notificarà la nova denominació a totes les persones interessades, principalment el veïnat de la zona i els comerços existents.

La Junta de Govern ha valorat que són convenients aquests cinc mesos llargs abans que el canvi sigui efectiu perquè els interessats es puguin adaptar als canvis corresponents.

El canvi de nom d’aquest carrer del centre de la ciutat és el final d’un procés iniciat l’1 de juliol del 2014, quan el Ple Municipal va acordar proposar a la Comissió de Nomenclàtor Municipal l’estudi per designar un espai de la ciutat a la República.

En aquest sentit, la proposta feta per l’Associació Sabadell per la República apuntava que el canvi es dugués a terme al carrer d’Alfons XIII.

El 23 de març del 2015 la Comissió del Nomenclàtor va emetre un informe favorable sobre el cas, i posteriorment el Ple municipal del 7 d’abril del 2015 va aprovar una moció dels grups d’Entesa per Sabadell, EUiA i ICV.

En compliment d’aquesta moció, el passat 13 de maig es va iniciar l’expedient per aprovar el canvi.

Font: La Vanguardia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *