Projecció del documental “Barcellona Ferita Aperta”

Foto documental Barcelona[1]

El Centre Cultural de Torre Romeu acull el dissabte, 28 de gener, la projecció de Barcellona Ferita Aperta (Barcelona ferida oberta), un documental de Mónica Uriel centrat en els bombardeigs de l’aviació italiana sobre Barcelona durant la guerra civil, uns fets traumàtics que van canviar la vida de la població de la ciutat. El film el protagonitza el fill d’una de les víctimes d’aquells fets.

La cinta desprèn, malgrat el rerefons tràgic, un missatge d’esperança cap al present. L’autèntic tema del film és la trobada entre la filla d’un dels pilots italians que van deixar caure bombes sobre la ciutat i el fill d’una de les persones que van perdre la vida a conseqüència d’aquelles operacions.
És una trobada emotiva amb la qual els descendents de les víctimes i dels botxins miren de tancar, prop de 75 anys després dels fets, velles ferides. Atenció al film perquè, més enllà del valor emotiu que pugui tenir també té un gran valor històric, ja que mostra imatges enregistrades per l’aviació italiana que encara no s’havien vist mai.

La presentació, projecció del documental, el forum i el piscolabis. estan organitzats per Sabadell per la República, amb la col·laboració del Centre Cultural de Torre Romeu i l’Ajuntament de Sabadell.

Barcellona Ferita Aperta
Dia: Dissabte, 28 de gener, a les 20:00 h
Espai: Centre Cultural de Torre Romeu
Preu: 5 €

Més informació, clicant aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.