Editorial | abril 2017

Enguany celebrem el 86 aniversari de la proclamació de la República. Sabadell va estar la segona ciutat en proclamar el nou règim democràtic a Catalunya. 86 anys després, Sabadell continua sent una plaça forta del republicanisme.

Per això, com cada any, Sabadell per la República vol celebrar amb diverses activitats la Primavera Republicana aquest abril, un programa modest que inclou la projecció de cinema republicà en col·laboració amb Cine Club Sabadell, el dijous 20 dues sessions del documental “Heroes invisibles: Afro-Americanos en la Guerra Civil Española”  i el dimarts 25 una sessió del documental ¡Dejadme Llorar! El genocidio olvidado, així com del Sopar Republicà del divendres 21, al qual convidem a totes les republicanes i republicans a participar-hi, i a totes les entitats i organitzacions de base republicana a fer difusió.

Enguany ha estat complicat situar el calendari de celebracions republicanes perquè el 14 d’abril ha coincidit en dies festius i algunes activitats com la xerrada que teniem prevista per tractar els valors republicans, s’ha hagut de postposar amb tota probabilitat cap el mes de maig.

Daltra banda, Sabadell per la República està fent un esforç per treballar de manera unitària i consensuada en totes les qüestions que afecten a la ciutat com el tema del nomenclàtor de Sabadell, que encara inclou referències franquistes, o la dignificació del Memorial de Mathausen que recordi amb noms i cognoms els sabadellencs víctimes dels camps d’extermini nazis.

Per tot això, us convidem a celebrar la Primavera Republicana de manera popular, entre companyes i companys de lluites.

VISCA LA REPÚBLICA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *