Comunicat en relació amb el nomenclàtor de Sabadell

Defensa el compliment de la Llei de Memòria Històrica

Després de la publicació de diferents informacions sobre els canvis del nomenclàtor de Sabadell, i davant de les imprecisions i les confusions que algunes poden haver generat, el Govern de Sabadell fa públic el comunicat següent.

  1. El Govern de Sabadell està inequívocament compromès amb el desenvolupament de la Llei de memòria històrica, que, entre altres accions, implica la revisió i actualització del nomenclàtor de la ciutat. En aquest sentit, ja s’han dut a terme algunes actuacions, com substituir el carrer d’Alfons XIII pel carrer de la República o retirar el monument de l’alcalde franquista Josep Maria Marcet.
  2. Amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la revisió del nomenclàtor, es va crear una taula formada per entitats i associacions de la ciutat que té com a objectiu proposar tant els canvis com els criteris a seguir en el futur.
  3. El Govern de Sabadell entén que la polèmica generada en els darrers dies al voltant del contingut d’un informe extern l’invalida com l’eina inicial de treball que havia de ser.
  4. Atès que aquesta situació ha dificultat el debat constructiu i serè sobre el nomenclàtor i la memòria històrica, el Govern municipal ha decidit iniciar de nou aquest procés.
  5. Aquest nou punt de partida ha de reforçar la capacitat de la taula per desenvolupar amb normalitat aquest procediment de revisió, preservant com a únic objectiu tenir uns carrers i un nomenclàtor respectuosos amb la memòria històrica, en el marc del desenvolupament de la Llei de memòria històrica, i deixant de banda tot allò que l’hagi pogut entorpir.
  6. El feixisme no té cabuda als carrers de Sabadell. La cultura és i hi seguirà present. Seguim endavant amb el procés i per això la taula serà convocada ben aviat.

Source: Comunicat en relació amb el nomenclàtor de Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *