Les llambordes en memòria dels deportats als camps nazis ja són una realitat a Sabadell | NacióSabadell

Les stolpersteine –ideades i fetes per l’escultor alemany Gunter Demnigsón llambordes quadrades de 10cm x 10cm fetes de formigó i cobertes d’una fulla de llautó on es graven les dades de persones empresonades i deportades. Es col·loquen al paviment de davant dels edificis o llocs on les víctimes van viure o treballar en llibertat abans de l’empresonament o la deportació. Cada llamborda és única i precisament es realitza de manera especial a mà, com a gest de respecte i humanitat que vol contrastar amb l’exterminació industrialitzada dels nazis…

Origen: Les llambordes en memòria dels deportats als camps nazis ja són una realitat a Sabadell | NacióSabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.