Aspàsia de Milet, una força femenina a l’Atenes de Pericles | Directa

De la vida d’Aspàsia, com ocorre amb moltes altres dones de la seva època, en tenim avui poques dades. Sigui perquè la seva figura no va aconseguir suscitar la gran quantitat de testimonis que solen acompanyar les personalitats masculines o perquè, donada la mentalitat patriarcal dominant durant la història, els documents de i sobre les dones han tendit a ser els primers en exposar-se a ladamnatio memoriae i a la destrucció, un vel de misteri ens la presenta quan ens hi acostem. De fet, no pocs historiadors l’han arribat a considerar una mera ficció o una metàfora. Malgrat aquestes interpretacions, gent com per exemple el professor de Filosofia i Història José Solana Dueso, que l’ha estudiat durant anys, creu i reivindica la historicitat de la protagonista… Continua la lectura →

Origen: Aspàsia de Milet, una força femenina a l’Atenes de Pericles | Directa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.