Ca n’Oriac recorda “el primer homosexual declarat” de Sabadell: Patricio Peñalver

Va ser president de l’Agrupació de Veïns de Ca n’Oriac, i un conegut activista pels drets dels homosexuals, representant del Front d’Alliberament Gay de Catalunya a Sabadell. Ca n’Oriac va recordar divendres Patricio Peñalver, i en demana una plaça dedicada a la seva figura. 

Peñalver va arribar a Sabadell des de Múrcia durant els anys 50 del segle passat. Va ser veí del barri, sastre de professió, militant del PSUC ja durant la clandestinitat, i president de l’Agrupació de Veïns durant un breu període a meitat dels anys 80 del segle passat. A més va ser un conegut activista pels drets civils, sent el representant del Front d’Alliberament Gay de Catalunya a Sabadell. L’associació de veïns de Ca n’Oriac el vindica com “el primer homosexual declarat públicament de Sabadell”. Les seves gestions pel reconeixement dels drets de gais i lesbianes van ser moltes a nivell municipal.

Aquest divendres començava la Festa Major de Ca n’Oriac. I ho feia reivindicant la seva figura. L’entitat demana una plaça al barri per a Peñalver. L’acte ha comptat amb una forta presència de representants municipals, des de l’alcalde, Maties Serracant, fins a regidors d’Unitat pel Canvi, ERC, la Crida, el PSC i Ciutadans. Per tant, caldria donar per descomptat els suports polítics. També els més organitzatius: el barri demana per a ell una plaça actualment sense nom, entre el carrer del Penedès i el del Moianès. No cal treure cap nom per posar-ne el seu. L’entitat va presentar un projecte als pressupostos participatius en aquest sentit, instal·lant-hi un element artístic en record de la seva persona. De moment, una persiana pintada amb la seva cara i un arc de Sant Martí ja recorda Peñalver.

Orgull LGBTI

L’homenatge a Peñalver forma part del programa d’actes del Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el 17 de maig, i també del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que és el 28 de juny.

Source: Ca n’Oriac recorda “el primer homosexual declarat” de Sabadell: Patricio Peñalver

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.