Concentració de la Plataforma Republicana de Sabadell contra la constitució borbònica

La Plataforma Republicana de Sabadell va fer ahir la primera concentració unitària a la ciutat contra la constitució borbònica i el règim del 78. Una centena de persones de diverses organitzacions i diferents posicions republicanes es van reunir a la cruilla de la Rambla/Carrer de la República a favor de la República per l’abolició de la monarquia i la constitució borbònica.
Les organitzacions de la plataforma reclamen “un front d’acció unitària que inclogui totes les forces polítiques i culturals, organitzacions i entitats compromeses amb la defensa dels drets socials i laborals de les persones i la lliure autodeterminació dels pobles”. La seva voluntat és “promoure l’organització coordinada de les accions republicanes de la nostra ciutat, impulsar consultes democràtiques populars sobre Monarquia i República, i establir amb els espais unitaris de moviments socials, marees, col·lectius i organitzacions existents a l’Estat relacions estables de comunicació i coordinació que permetin convocar grans accions reivindicatives conjuntes de caràcter social econòmic i polític”.

Formen part de la plataforma activistes i militants de la Marea Pensionista, Iaioflautes, L’Obrera, CDR Nord, CDR Creu Alta, Podem, POSI, EUiA, Coordinadora Un altre Món és Possible, Sabadell per la Independència (ANC), ERC, PSUC viu, Guanyem Sabadell y Sabadell per la República.

La Plataforma es va crear com a coordinadora republicana amb motiu de l’abdicació de Juan Carlos I i des d’aleshores s’ha reunit esporàdicament per coordinar accions entre diverses organitzacions de la ciutat.
El manifest “Per la República: Abolim la monarquia” està obert a noves adhesions a través d’un formulari online o peticions directes, i preten convertir-se en un referent estratègic per un front comú a Catalunya de totes les opcions republicanes.
“Entenem que les persones republicanes –independentistes, federalistes i d’altres opcions–, tenen estratègies diferents que s’hauran de desenvolupar en un procés constituent, però la lluita per la república –o repúbliques– és la mateixa” ha explicat Joan Balart de Sabadell per la República, i ha afegit que “de la mateixa manera que les Brigades Internacionals van demostrar la seva solidaritat internacionalista venint d’arreu del mon per defensar la 2a República, és necessari que les persones republicanes de Catalunya i la resta de pobles d’España ens coordinem per la proclamació d’una República social, plurinacional, constituida per un estat o estats sobirans, basada en els valors republicans de Llibertat, Justícia, Igualtat, Feminisme, Laïcisme i Solidaritat, i on les ciutadanes i ciutadans siguin lliures, iguals i fraterns”.

En finalitzar la concentració, es va convidar a participar de la convocatòria dels CDR de Sabadell per enterrar simbòlicament el Règim del 78.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.