Per l’articulació del moviment republicà

Després de la Primera Trobada Estatal per la República celebrat el 10 de novembre, la Comissió d’Enllaç de diferents coordinadores republicanes de l’Estat es va reunir per primera vegada el passat dissabte 19 de gener, al Centre Cultural Valdebernardo de Madrid. La Coordinadora de Catalunya per la 3a República hi va ser-hi a través del seus portaveus dels quals, en aquesta ocasió, ja que previament vam acordar que serien rotatius, un d’ells va ser Sabadell per la República.

Les coordinadores unitàries republicanes d’Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Catalunya, Galícia, Madrid, Navarra i País Valencià ens vam reunir per articular el compliment dels acords del Full de Ruta aprovat en la Trobada Estatal per la República de novembre de la següent manera:

Constituir plataformes unitàries a tot l’Estat

La primera prioritat aprovada en la Trobada va ser treballar per la creació i consolidació de plataformes unitàries republicanes en cadascun dels àmbits territorials de l’Estat. A Catalunya les organitzacions presents a la Trobada de novembre ens vam constituir com a coordinadora unitària de Catalunya el passat 15 de novembre, conscients que cal treballar la incorporació de moltes més associacions, organitzacions i partits republicans de Catalunya.

En la comissió d’enllaç es va constatar que, en l’actualitat, s’han creat coordinadores unitàries republicanes a Andalusia, Aragó, Astúries, Catalunya, Euskadi, Madrid, Navarra i País Valencià, i que properament està prevista la constitució de coordinadores unitàries a Galícia i Castella-la Manxa.
Per impulsar la creació de plataformes unitàries republicanes a la resta del territori es va acordar contactar amb les organitzacions i col·lectius republicans de: Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-Lleó, Extremadura, la Rioja i Múrcia.

Enllaç del Moviment Republicà estatal.

Amb aquesta reunió es va constatar la creació de la comissió d’enllaç del Moviment Republicà estatal celebrant la seva primera reunió amb la presència de 9 de les 17 comunitats autònomes.
Es va acordar que el nombre de representants per cada coordinadora de cada comunitat autònoma, elegits en els espais unitaris, fora de 2 persones (o 3 de forma eventual), i que els acords es prendrien per consens i no per votació.

Mobilització coordinada

Es va acordar que al voltant del 14 d’abril es convoqui de manera coordinada en el conjunt de l’Estat manifestacions i altres mobilitzacions unitàries per la República, amb una imatge comuna perquè tots els territoris la facin servir en la confecció dels cartells referits a les seves respectives convocatòries.

Consultes Populars sobre la la República

Per impulsar la realització de consultes populars sobre la República a barris, pobles, universitats i centres de treball, s’elaborarà uns criteris i orientacions per a la realització de les mateixes, que es difondran per les xarxes i canals del Encuentro Estatal.

Per l’abolició de la Monarquia i la Constitució del règim del 78

Es convocaran al voltant de la data del 6 de desembre d’enguany, de manera coordinada en el conjunt de l’Estat, actes públics unitaris contra la Monarquia i la seva Constitució i en favor de la República. Igual que en les convocatòries entorn al 14 d’abril, es farà servir en la cartelleria dels actes una imatge comuna per a tot l’Estat.

Continuïtat del Moviment Republicà

La II Encuentro Estatal por la República es celebrarà al quart trimestre del 2019. Queda pendent per a una propera reunió de la Comisión de Enlace la decisió de concretar la data i el lloc.

Divulgació i Propaganda

Les coordinadores unitàries de Navarra i d’Aragó estan realitzant vídeos divulgatius del moviment republicà i es van oferir per posar-ho en comú amb la resta de coordinadores. Una de les coordinadores del País Valencià té una exposició republicana que també posa a disposició de tots els territoris.

Des de cada coordinadora s’ha de fer una crida perquè en el conjunt de mobilitzacions que doni suport i participi el Moviment Republicà tothom  porti banderes republicanes, en nombre suficient perquè s’estengui cada vegada més la reivindicació per la República.

Confluència amb altres espais unitaris

En la perspectiva d’establir relacions estables de comunicació i coordinació amb els espais unitaris de moviments socials, marees, col·lectius i organitzacions que ens permetin convocar grans accions reivindicatives conjuntes de caràcter social, econòmic i polític, vam acordar donar suport explícit a les mobilitzacions convocades pel Moviment Feminista el 8 de Març, per al que s’emetrà un comunicat per la nostra part.

Font: Encuentro Estatal por la República: ACTA DE LA COMISION DE ENLACE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *