Sabadell tindrà una plaça dedicada a un activista gai | NacióSabadell

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment les darreres incorporacions en el nomenclàtor de Sabadell. Concretament, la plaça Patricio Peñalver, un activista gai i dinamitzador cultural del barri de Ca n’Oriac. Peñalver, que va morir el 1998, va arribar a la ciutat procedent de Múrcia, on va passar la seva infància.

Va ser responsable al Vallès Occidental del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), precisament des d’aquesta entitat s’ha reivindicat que la capital vallesana serà el primer municipi català en tenir una plaça dedicada a un activista homosexual.

FAGC ha repassat els diferents símbols que hi ha a la via pública dedicat aquest col·lectiu com ara la Glorieta de Sònia Rescalvo al Parc de la Ciutadella de Barcelona, on el 1991 la van assassinar un grup d’skin heads. També al Vallès hi ha un monument en record del LGTBI, a Ripollet. Tot i així, a l’Estat no serà el primer nom d’un carrer. Ve precedit pel de Darío Jaen, activista gai contra el VIH a Gran Canària, i Pedro Zerolo a Madrid, Sevilla i Tenerife.

És una de les cinc noves incorporacions en el nomenclàtor de Sabadell, a més de Patricio Peñalver, també hi ha les modificacions d’Antoni Llonch i Alcalde Marcet pel de Clara Campoamor i Dones del Tèxtil, respectivament.

Source: Sabadell tindrà una plaça dedicada a un activista gai | NacióSabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *