Es prepara el referèndum ‘Monarquia o República’ el 6 d’octubre a Sabadell | iSabadell

6 d’octubre: Monarquia o República?

Sabadell per la República celebrarà una consulta popular per decidir si els sabadellencs volen, o no, l’abolició de la Monarquia. La votació serà el 6 d’octubre, però encara no s’ha decidit com s’organitzarà. Per aquest motiu, l’entitat ha convocat una assemblea republicana al Centre Cívic de la Creu Alta- Cal Balsach, el 29 de juny. La reunió començarà a les 10, s’allargarà fins a les 13 hores i serà oberta a tothom. 

Sabadell per la República, juntament amb diverses organitzacions polítiques, però també algunes de caire social, durà a terme una consulta popular on es pretén qüestionar la forma de l’Estat. Segons el president de l’associació, Joan Balart, un 80 per cent de la població de Catalunya no està d’acord amb la Monarquia i voldria implementar la República. Per tant, assegura que “ara que és qüestionable, és el moment d’aprofitar per reflexionar”. Per decidir quines accions es duran a terme i com s’organitzarà la votació, s’ha convocat una assemblea republicana per aquest dissabte, 29 de juny, a les 10 hores, al Centre Cultural de la Creu Alta-Cal Balsach.

Entre alguns dels principals suports de la iniciativa, segons Balart, es troben membres de 100% Sabadell (l’antic Guanyem), d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), d’Esquerra Republicana (ERC), els Comités de Defensa de la República (CDR), de Junts per Sabadell,del Partit Obrer Socialista Internacionalista (POSI) o de Podem. Però també hi ha recolzaments vinguts de la Marea Pensionista, de Iaioflautas, deCorrent Roig o del centre social l’Obrera. Balart fa una especial menció alCentre Cultual Torre-romeu, perquè “han estat allà des de l’inici”, explica. A part, qualsevol persona pot participar, encara que no pertanyin a cap organització. Fins i tot, convida a dir la seva a les persones que estiguin a favor de la Monarquia.

“Serà una consulta pacífica, simbòlica, que no deixa de ser una acció de conscienciació, per posar en evidència que hi ha un col·lectiu important de la nostra societat que està qüestionant la Monarquia”, afirma Balart.

Balart explica, per altra banda, que els resultats obtinguts se sumaran als d’altres votacions que s’han dut a terme a Catalunya durant els últims anys. Perquè “encara que siguin més de caire independentista, també són clarament republicans”, assegura el president.

Què farà falta per la votació?

Des de l’organització calculen que seran necessaris 30 punts de votació repartits per tota la ciutat. I, per cobrir-los, caldrà la participació “de més d’un centenar de voluntaris”, diu Balart. A més, “cal motivar la participació de la població”, que és qui ha de votar. Amb aquest objectiu, s’ha previst utilitzar tot el mes de setembre per “fer xerrades als barris, perquè la gent participi i doni la seva opinió, també els monàrquics”, afirma Balart.

També faran “una moció a l’Ajuntament, perquè faciliti la consulta”, assegura el president de l’associació. Demanaran “taules, urnes i un espai per ocupar a la via pública o a les instal·lacions municipals”. Balart té esperança en que el nou Consistori es mostri favorable a la iniciativa i aprovi la moció.

“Hem de tenir en compte que, si ens remetem als resultats de les últimes eleccions municipals, la majoria de forces amb representació, s’identifiquen com a republicanes, tret de Ciutadans, i només són tres regidors. Almenys 24 regidors representen la població republicana de Sabadell”, adverteix.

No obstant, si l’Ajuntament no facilita els recursos, serà la pròpia organització qui se’n faci càrrec, segons explica el president de Sabadell per la República.

Source: Es prepara el referèndum ‘Monarquia o República’ el 6 d’octubre a Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.