Sabadell votarà en una consulta popular sobre monarquia o república | El Periódico de Catalunya

La votació es preveu que se celebri el pròxim 6 d’octubre

El ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar ahir una moció per recolzar la celebració d’una consulta ciutadana per elegir entre monarquia o república.  Es tracta d’una moció que l’entitat ciutadana Associació Sabadell per la República va traslladar al ple municipal, i que va comptar amb els vots favorables dels grups d’ERC,  Crida per Sabadell, Junts per Sabadell Podem, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.

La consulta té previst celebrar-se el pròxim 6 d’octubre amb diverses activitats i punts de votació repartits per tota la ciutat.

En la moció s’expressa que la monarquia parlamentària espanyola «ha demostrat que no només no garanteix els drets i llibertats, sinó que és un fre per assolir-los», segons diu el text.

Per això, considera l’actual sistema «injust i antidemocràtic», ja que no es pot elegir el cap de l’Estat, i retreu l’actitud de Felip VI davant del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la seva posterior compareixença televisada, el 3 d’octubre del mateix any.

Les formacions presents que han donat el seu recolzament a la moció han celebrat la iniciativa ciutadana, mentre que Ciutadans considera que es tracta d’un «atac no només a la monarquia, sinó a l’Estat espanyol».

Source: Sabadell votarà en una consulta popular sobre monarquia o república

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *