Des d’aquest dimarts ja no queda cap rastre del que era coneguda com la plaça de l’alcalde Marcet. La placa de la plaça de les Dones del Tèxtil s’ha instal·lat a l’emplaçament, igual que a la plaça Patricio Peñalver.
D’aquesta manera, es culmina un procés engegat al maig, quan la Junta de Govern Local va aprovar les cinc noves incorporacions al nomenclàtor -a més d’aquestes dues, les places Clara Campoamor, Cipriano Martos i Pi-pi-.
Dimecres, la resta
Aquest dimecres està previst que es modifiqui el de la resta. És a dir, també desaparegui de Sabadell el nom d’Antoni Llonch, que passarà a ser plaça de Clara Campoamor, que prové d’una moció aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus el 24 d’octubre de 2016 a proposta del Grup municipal de Cs. Campoamor va ser advocada, escriptora i política.
Peñalver va ser un dirigent veïnal i activista pels drets dels homosexuals, representant del Front d’Alliberament Gai de Catalunya a Sabadell. L’AV Ca n’Oriac ja feia temps que reivindicava el reconeixement a la plaça situada entre el carrer del Penedès i el carrer del Moianès.
Martos, obrer i sindicalista d’origen andalús, va arribar a Sabadell el 1969 i va ser torturat i assassinat pel franquisme fins que va morir el 1973. Per últim, la plaça del Pi-pi.
Source: Les places de les Dones del Tèxtil i Patricio Peñalver, una realitat | NacióSabadell