Sabadell per la República organitza un cicle de xerrades sobre el procés constituent | Ràdio Sabadell

Ràdio Sabadell | Pere Gallifa: Sabadell per la República estrena nova junta, presidida per Joan Balart, i també un nou cicle de xerrades que s’allargarà tota la tardor. L’objectiu és reflexionar sobre com ha de ser un procés constituent que permeti a la ciutadania decidir si vol constituir-se en un o diversos estats republicans.

“Perquè hi hagi una república cal iniciar un procés constituent on la ciutadania determini quin estat o estats volem”

Ahir a la tarda es va celebrar la primera conferència (18.30 h), a càrrec de Joan Tafalla, qui ha reflexionat sobre Hegemonia, bloc històric i procés constituent. Totes les xerrades es faran al Casal Pere Quart, seguint totes les mesures de seguretat per la pandèmia, i es retransmetran per internet.

En els pròxims dies, hi intervindran Josep Bel (28 d’octubre, 18.30 h) sobre el moviment obrer, David Fernàndez (4 de novembre, 18.30 h) sobre democràcia, Dolors Sabater (11 de novembre, 18.30 h) sobre la qüestió nacional, Xavier Domènech (18 de novembre, 18.30 h) sobre sobiranisme, Ramon Franquesa (25 de novembre, 18.30 h) sobre l’estat del benestar i les pensions, Iolanda Fresnillo (2 de desembre, 18.30 h) sobre el model productiu, i Lucia Aliagas (9 de desembre, 18.30 h) sobre feminisme i LGTBI.

Finalment, el cicle acabarà amb una taula rodona amb tots els ponents de les xerrades, el 16 de desembre (18.30 h).

“Creiem que la seva aportació dins d’aquests temes ens aproparà a quines alternatives tenim com a futur estat republicà o futurs estats republicans”

Un dels elements que Balart ha volgut destacar és que amb aquest cicle de xerrades l’entitat reprèn l’activitat després d’un any i mig aturada per la pandèmia.

L’entitat també ha elaborat la mostra Dones lluitadoresuna exposició itinerant que rodarà per diversos centres cívics de la ciutat. Alhora, proposen canviar els noms dels carrers Marquès de Comillas i Joan Güell i Ferrer pels de les activistes antiracistes Rosa Parks i Miriam Makeba, respectivament.

Font: Ràdio Sabadell | Sabadell per la República organitza un cicle de xerrades sobre el procés constituent | Ràdio Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.